2019-09-30 08:48:38• hírek • Bajnai Botond

Örökbefogadók és örökbefogadottak közös piknike

Ötödik alkalommal szervezte meg szombaton a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság (DGASPC) az Adoptált Gyermekek Piknikjét, melynek helyszíne ezúttal a mezőteremi horgásztó volt.

A vízpart remek helyszínnek bizonyult az idei rendezvénynek, melynek alapötlete még 2010-ben született meg, annak érdekében, hogy az örökbefogadó családok egy közös délutánt töltsenek el egymással, és a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság adoptálási ügyekkel foglalkozó osztályának munkatársaival, hogy azok egy közvetlen környezetben, beszélgetve, ismerkedve felmérhessék ezen családok mindennapi szükségleteit. A kezdeményezést anno Mariana Dragoş a DGASPC igazgatója indította el.

A szombati rendezvényen az igazgatóság munkatársai mellett jelen volt 70 örökbefogadó család, valamint Pataki Csaba megyei tanácselnök, Tar Miklós mezőteremi polgármester, George Târşan, a mezőteremi horgásztó menedzsere, Maria Someşan, kolozsvári egyetemi professzor, valamint Adriana Lenghel, aki az Örökbefogadó Szülők Egyesületét képviselte.

 

Pataki Csaba így köszöntötte a résztvevőket: „A gyerekek a legfontosabbak Szatmár megyében. Ezek a gyerekek visszakerültek egy olyan környezetbe, ami optimálisan tudja biztosítani számukra egy felhőtlen gyermekkor és egy egészséges felnőttkor körülményeit.” – fogalmazott a tanácselnök.

 

Az örökbefogadók és örökbefogadottak számára eltervezett programok nagyon jól sikerültek, a résztvevők pedig szemmel láthatóan jól érezték magukat ezen a pazar helyszínen. Horgászhattak, lovagolhattak, finom falatokat kóstolhattak a helyi étteremben, minden adott volt egy igazi családias eseményhez.

Közben további szórakoztató programokkal is készültek a szervezők: előbb Luluval szórakoztak a gyerekek, majd Székely Gabriella folk-zenei koncerttel érkezett, Csabcsi pedig egy ütőhangszeres interaktív játékba vonta be a jelenlévőket.

 

A legbátrabb gyerkőcök a Caiac Smile Egyesület jóvoltából a kajakozás izgalmait is kipróbálhatták, de lehetőség volt felmászni az ugrálóvárba is.

 

Eközben a szülők is elfoglalhatták magukat, részt vehettek Maria Someşan könyvbemutatóján, majd egy közös ebédel vártak minden jelenlévők a szervezők, akik ezúton is köszönetüket fejezik ki a rendezvény létrejöttéért a támogatók felé.

 

Egyébként Szatmár megyében 2004-től mostanáig közel 200 gyermek talált szerető otthonra az igazgatóság közreműködésével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: